Güvenli Bir Şekilde Badem Yemek İçin Sıcak Bir Fikir
07 March, 2016
İnfrared Isıtma – Güvenli Bir Şekilde BADEM Yemek İçin Sıcak Bir Fikir
Araştırmacı Zhongli Pan ve Maria T. Brandl güvenli bir şekilde badem yemek amacıyla gelişen teknolojinin kullanımına öncülük edecek infrared ısıtma uygulamalarını araştırmak için işbirliği yaptılar.
Genellikle bademin yüksek oranda patojenden kontamine olmadığı düşünülmektedir. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’nde satmak için işlenen bütün bademlerin pastörize edilmesi gerekir. Pastörizasyon işlemi Salmonella bakteri popülasyonunu düşürmek için yeterli güçte olmalıdır.
İnfraredin Avantajları
Pan infrared ısıtmanın Salmonella bakterilerini öldürmek için herhangi bir kimyasal kullanımını gerektirmediğini, basit, enerji tasarruflu, güvenli ve çevre dostu olduğunu söylüyor.
Pan, ticari kullanımlar için Brandl ile geliştirdikleri laboratuvar işlemlerinin artacağından emin. Araştırmacılar badem paketleme yerlerindeki çoklu işlemlerin konveyör bant sistemi için sürekli akış sistemine yükseltilebileceğini söylüyorlar.
Bazı paketleme yerlerinde infrared enerji kullanıyor, ama pastörizasyon işlemi için değil. Badem ürünlerindeki ince kabuğu kaldırmak için ıslatma/kurutma proseslerinin bir parçası olarak infrared enerji kullanılıyor...
Yazının tamamı için :
07 March, 2016
İnfrared Isıtma – Güvenli Bir Şekilde BADEM Yemek İçin Sıcak Bir Fikir
Araştırmacı Zhongli Pan ve Maria T. Brandl güvenli bir şekilde badem yemek amacıyla gelişen teknolojinin kullanımına öncülük edecek infrared ısıtma uygulamalarını araştırmak için işbirliği yaptılar.
Genellikle bademin yüksek oranda patojenden kontamine olmadığı düşünülmektedir. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’nde satmak için işlenen bütün bademlerin pastörize edilmesi gerekir. Pastörizasyon işlemi Salmonella bakteri popülasyonunu düşürmek için yeterli güçte olmalıdır.
İnfraredin Avantajları
Pan infrared ısıtmanın Salmonella bakterilerini öldürmek için herhangi bir kimyasal kullanımını gerektirmediğini, basit, enerji tasarruflu, güvenli ve çevre dostu olduğunu söylüyor.
Pan, ticari kullanımlar için Brandl ile geliştirdikleri laboratuvar işlemlerinin artacağından emin. Araştırmacılar badem paketleme yerlerindeki çoklu işlemlerin konveyör bant sistemi için sürekli akış sistemine yükseltilebileceğini söylüyorlar.
Bazı paketleme yerlerinde infrared enerji kullanıyor, ama pastörizasyon işlemi için değil. Badem ürünlerindeki ince kabuğu kaldırmak için ıslatma/kurutma proseslerinin bir parçası olarak infrared enerji kullanılıyor...
Yazının tamamı için :